Rovné příležitosti Rovné příležitosti, z.s.

« zpět

Postavení žen nad 50 let na trhu práce

Tazatelka: V čem vidíte hlavní překážky na trhu práce?

Jana: Připadá mi, že v ČR nastoupil trend mladých, kteří jsou považováni za nadějné, za přínosné pro firmu, za flexibilní a rychle se učící nové věci. Podle mě a mých zkušeností zaměstnavatel radši zaměstná mladého pracovníka, protože mu může dát menší plat a hlavně, neohrozí vedoucího pracovníka na jeho pozici. Výhodou mladých je také jejich lepší jazyková vybavenost, značné počítačové dovednosti, vysoké sebevědomí a umění se prodat. Mne samotnou mrzí, že o mne není na trhu práce zájem, přitom mám zkušenosti, vysokoškolské vzdělání a dlouho praxi v oboru a nejsem fluktuant.

Květa: Hlavní bariéru vidím v předsudcích společnosti vůči lidem v našem věku. A také v nezájmu, v nezájmu o naše skutečné schopnosti, dovednosti, vlastnosti, vztah k práci či zdravotní stav. Předsudky, které jsou v myslích lidí, praví, že lidé nad 50 let nejsou zdraví a výkonní, pomalu jim to myslí apod. Další překážku pro nás starší ročníky představují zaměstnavatelé nabízející vhodná místa pro nás, ale hlásají, že na tato místa zaměstnávají invalidy, důchodce či matky na mateřské, studenty, aby nemuseli odvádět sociální a zdravotní pojištění. To je moje zkušenost.

Zdena: Důležitou překážkou, se kterou se setkáváme při ucházení o zaměstnání, je to, že když si zaměstnavatel přečte životopis padesátileté ženy, která vždy pracovala ve svém oboru, nebyl by ji schopen ani přiměřeně zaplatit. Proto někdy ve svém životopise i zatajuji některé skutečnosti, abych aspoň dostala nějaké zaměstnání, i třeba méně placené.

Věra: Hlavní bariéru vidím ve svém věku. Dnes je uctíván kult mládí, krásy, to je jasné ihned při zapnutí televize. Zkušenosti a spolehlivost již nejsou tak důležité, důležitý je reprezentativní vzhled.

Simona: Již rok marně sháním práci a přihlášek do výběrového řízení jsem poslala opravdu hodně a přitom mě pozvali za celou tu dobu pouze na 4 výběrová řízení. Většina firem se ani neobtěžuje, aby mi odepsaly. Důvod neúspěchu vidím opravdu ve věku, což mi už mi to bylo i naznačeno. Přitom tento postoj vůbec nechápu, protože podle mě právě nyní jsem opravdu produktivní. Mám praxi, zkušenosti, odrostlé děti a chuť do práce i do učení se novým věcem.

Anna: Je mě 52 let a mám různorodou praxi i kvalifikaci. Mám maturitu na ekonomické škole a rekvalifikaci jako masérka. Neustále odpovídám na inzeráty a přitom mě ke konkurzu skoro nikdy nepozvou. Když vidí věk, tak můj životopis vyhodí. Pokud se dostanu na výběrové řízení, tak tam na jedno místo přijde 50 lidí, z nich je vždy někdo mladší a chytřejší než já.

Dáša: V prosinci mi bude 60 let a již dva roky mám problém najít zaměstnání. Bylo mi řečeno, že kdybych byla mladší, tak bych byla dobrý kandidát na danou pozici, protože jsem ekonomka s dlouholetou praxí.

Renáta: Jakmile někdo vidí můj věk na papíře a životopis, rovnou mne odepíše.

Jarka: Když odepíšu na inzerát, kde splňuji veškeré požadavky, buď mě ani nepozvou na výběrové řízení nebo, ale to málokdy mě pozvou a pak stejně dají přednost mladé holce.

Tento článek vznikl v rámci projektu ŽENA A ŽIVOT ... s reg. číslem: CZ.1.04/3.4.04/76.00341

logolink

Poznámka o autorovi
PaedDr.Mgr. Lucie Zormanová, Ph.D.
Ing. Monika Drozdová
Email: rovneprilezitosti@email.cz

« zpět

©2011-2016 Rovné přiležitosti; webdesign ©2011 Ondra Kandera